Welkom
op de website van Bas Labruyère

Podcaster

Door het succes van de film Verloren Jaren in 2010 werd ik geconfronteerd met een enorme leemte als het gaat over voorlichting over psychose bij het algemene publiek. Om die reden, en ook met het oog op een te maken vervolgfilm heb ik eind 2012 de stichting Verloren Jaren opgericht. In het bestuur zaten bij de oprichting naast ikzelf Maarten Muis, Robert Labruyère en Kirsten van Tongeren. Het doel van de stichting is meer bekendheid te geven over psychose bij het algemene publiek. De stichting had een sprekerspool met ervaringsdeskundigen die ingehuurd konden worden om te spreken over psychose. Een vervolgfilm kwam echter niet van de grond en het enige concrete plan, een webserie over psychose, bleef steken in de idee-ontwikkelingsfase. Omdat ik, maar ook de andere bestuursleden, het te druk kregen met andere activiteiten en mede door de oprichting van PsychoseNet waardoor we onszelf overbodig vonden hebben we eind 2013 besloten de stichting op te heffen.  Formeel is dat er echter niet van gekomen.

In 2019 besloten Maarten Muis, Guiselaine Capella en ik de stichting nieuw leven in te blazen. We ontvingen van VGZ de herstelprijs en vroegen bij ZonMw een subsidie aan voor de ontwikkeling van een documentaire over mij in het kader van projecten over ervaringsdeskundigheid. Die documentaire is de film Dit is geen Psychose geworden die sinds 2020 gratis op internet te bekijken is (klik hier om de film te zien). Door allerlei omstandigheden besloten we de stichting opnieuw op te heffen. Formeel is dit er echter wederom niet van gekomen.

Mede met het oog op een te ontwikkelen vervolgfilm op Verloren Jaren, maar vooral met het idee dat er nog steeds werk te verzetten is als het gaat over het geven van meer bekendheid over psychose bij het algemene publiek besloten Maarten Muis en ik in 2023 de stichting opnieuw nieuw leven in te blazen. Daarbij besloten we te willen beginnen met een serie podcasts over psychose. Dit is de serie de PsychosePodcast geworden. In de maandelijkse podcast ga ik in gesprek met mensen die een psychose hebben meegemaakt tijdens een etentje bij hen thuis en praat ik over de inhoud van hun psychose. Het doel van de podcast is op een leuke, laagdrempelige manier informatie te geven over psychose. Ik hoop daarnaast het publiek te amuseren door de unieke verhalen die mensen meegemaakt hebben tijdens hun psychose aan bod te laten komen.

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn