Welkom
op de website van Bas Labruyère

Theatermaker

Toen ik Japans studeerde kwam ik in aanraking met het studententoneel (1993 - 1996). Ik ben daar ruim drie jaar actief geweest en speelde in drie stukken. Peer Verheijden, de regisseur van het gezelschap, had zelf op de toneelschool gezeten en vond het belangrijk met echte emoties te werken. Toneel was voor mij een enorme uitlaatklep en ik wilde in eerste instantie toelating gaan doen voor de toneelschool en acteur worden, later bedacht ik liever te willen regisseren en nog later om filmmaker te willen worden.

Ik heb in mijn loopbaan van filmmaker te willen worden en vervolgens te zijn veel gehad aan de toneellessen van Peer. Zelf heb ik, op wat oefeningen op de filmacademie na, nooit meer gespeeld terwijl het eigenlijk een passie van mij is. Ik liep al langere tijd met het idee rond wellicht in de hobbysfeer weer iets met toneel te gaan doen toen Peer in de zomer van 2023 contact zocht. We spraken af en Peer was onder de indruk van mijn levensverhaal. Toen ik vertelde dat ik wel weer iets met toneel wilde doen kwam hij met het idee een theatermonoloog te maken over mijn leven die ik op de planken ga zetten. Daarmee was het idee voor Hutspot geboren.

Sinds oktober 2023 werken Peer en ik aan Hutspot. Hutspot is een theatermonoloog van twee keer 45 minuten die gaat over psychose. Binnen de monoloog is mijn levensverhaal verwerkt. Het doel is het publiek met een lach en een traan bij de kloten te grijpen. We hebben onszelf geen deadline opgelegd, we willen een goede monoloog neerzetten en doen er zo lang over als nodig is. In de documentaire Als een Feniks die ik over mijn herstelproces en psychoses aan het maken ben verwerk ik het repetitieproces. 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn