Welkom
op de website van Bas Labruyère

Spreker

Na de première van mijn film Verloren Jaren (2010) die gaat over mijn eerste psychose tijdens mijn studie aan de filmacademie werd ik veel gevraagd deze te komen nabespreken. Deze bijeenkomsten bestonden uit een korte inleiding, de vertoning van de film en vervolgens in 30 à 60 minuten naar aanleiding van vragen uit het publiek het vertellen van mijn verhaal. Deze vertoningen vonden plaats op congressen, bij GGz-instellingen en opleidingen en waren een groot succes. In de eerste jaren na de première heb ik de film meer dan 250 keer nabesproken en ontwikkelde zo mijn talent als gastspreker. Vervolgens gaf ik lezingen waarin ik mijn levensverhaal vertelde aangevuld met fragmenten uit mijn film Verloren Jaren. Vanaf het moment dat ik mijn tweede psychose kreeg en te kampen had met een zware alcoholverslaving en bovendien dakloos werd ben ik ermee gestopt. Sinds ik dit heb weten te overwinnen bied ik opnieuw lezingen aan.

In mijn lezing vertel ik In tweeëneenhalf uur mijn hele levensverhaal, de aanloopfasen naar mijn psychoses toe, waar de psychoses over gingen, welke klappen op zeer er nog volgden en hoe ik uiteindelijk heb weten te herstellen. Daarbij laat ik de film Verloren Jaren in zijn geheel zien en ga ik in gesprek met het publiek over psychosegevoeligheid en herstel. 

Bij mijn lezing wil ik, mede door de vertoning van mijn film Verloren Jaren, van binnenuit invoelbaar en inzichtelijk maken hoe het is een psychose mee te maken. Daarnaast wil ik een verhaal van veerkracht vertellen en inspireren over herstel. Ik wil daarbij benadrukken dat het belangrijk is de mens achter de cliënt te blijven zien, deze niet op te geven en samen te werken aan realistische doelen. Bovendien vind ik het belangrijk de inhoud van de psychose bespreekbaar te maken. Dit kan waardevol en verhelderend zijn voor een herstelproces. In mijn herstelproces heb ik enorm veel gehad aan mijn psychiater die voorstelde een film te maken over mijn psychose. Hierdoor had ik weer een doel en werd mijn psychose inzichtelijk. Dat is waardevol geweest voor het herstel van mijn identiteit.

Indien je geïnteresseerd bent in een lezing, neem dan contact op om te overleggen over de mogelijkheden. Klik hier om de film Verloren Jaren te bekijken.

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn